Recept Didier De Roover

Gebakken verse MOWI Supreme zalm met gewokte groenten en een beurre blanc van miso & zwarte sesam

Ingrediënten & bereiding

Gebakken MOWI Supreme Filet Royal vers

  • (250 g zalm per persoon)
  • Olijfolie
  • Zwarte sesam

Werkwijze:

Bak de MOWI Supreme Filet Royal op het vel en bestrooi met zwarte sesam.

Gewokte groenten

  • Suikererwten
  • Paksoi
  • Broccoletti
  • Baby mais
  • Baby courgette
  • Witte ui
  • Chili
  • Koriander
  • Sesamolie
  • Vissaus
  • Soja
  • Oestersaus

Werkwijze:

Maak de groenten schoon. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Koel af in ijswater. Wok ze in sesamolie en besprenkel ze met vissaus, soja en oestersaus. Karamelliseer het geheel en werk af met chili en koriander.

 

Sobanoedels

  • Sobanoedels
  • Soja 
  • Water

Werkwijze:

Kook de sobanoedels beetgaar in water met een scheut soja. Besprenkel met sesamolie.

 

Beurre blanc miso

  • 2 dl ponzu
  • 2 dl visbouillon
  • Sap van halve limoen
  • Scheut water
  • 100 g boter
  • Scheut soja
  • 1 el gele misopasta

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een kookpan, behalve de boter. Snij de boter in blokjes en plaats in de ijskast. Kook alles op en mix de boter hieronder

Chef Didier De Roover leerde de liefde voor het vak in het VTI in Leuven. Daarna zette hij zijn eerste professionele stappen in restaurants zoals De Gouden Muts en Boardroom waar zijn talent niet onopgemerkt bleef.

 

Hij startte zijn eigen succesvolle zaak in Vilvoorde. Na 5 jaar was het tijd voor een nieuwe stap aan de zijde van schoonbroer, Jeroen Meus, bij Luzine. Na een passage bij Silo’s, werkte hij even als freelance chef. Hij werkt momenteel bij culinaire slagerij De Kapblok in Leuven, waar hij instaat voor de catering en de bereidingen. Toch blijft de zin om creatief te koken kriebelen. Een eigen zaak blijft zijn ultieme droom.

Terug naar overzicht