Recept Gert De Mangeleer

Gemarineerde MOWI Supreme Magnum, met dille en Royal Belgium Caviar

Ingrediënten & bereiding

Tartaar van MOWI Supreme Magnum

  • 40g MOWI Supreme Magnum
  • 3g fijngesneden bieslook
  • 5g fijngesneden sjalot
  • 10g zure room
  • 10g olijfolie
  • 3g limoensap
  • 1,5g dille
  • 1g fijn zout
  • 50g Royal Belgium Caviar, Gold Label

Werkwijze

Snij de MOWI Supreme Magnum in blokjes van 0,5 op 0,5 cm. Meng de zalm met de bieslook, sjalot, zure room, olijfolie, limoensap, dille en grof zout.

Dresseren

Doe de gemarineerde zalm in een leeg kaviaarblik van 125 gram, strijk daarover de Royal Belgium Caviar.

Gert De Mangeleer start zijn carrière – na zijn opleiding in Ter Groene Poorte – bij ‘t Molentje, onder de vleugels van sterrenchef Danny Horseele. Hij ontmoet er zijn partner in crime, Joachim Boudens. Vanaf dan gaat het snel.

 

Samen besluiten ze Hertog Jan over te nemen en veroveren in geen tijd 3 Michelin-sterren. Meer successen en bekroningen volgen. Zo wordt Gert o.a. in 2014 uitgeroepen tot Beste Europese Chef van het Jaar. Eind 2018 is het tijd om het over een andere boeg te gooien. Gert verandert het concept van Hertog Jan om tijd vrij te maken voor nieuwe projecten en ideeën uit te werken.

Terug naar overzicht